Olet löytänyt täydellisen koukuttavan sarjan Netflixistä, tai joistain muusta suoratoistopalvelusta. Katsot putkeen monta jaksoa päivässä. Kun lopputekstit pyörähtävät käyntiin, ajattelet että jos nyt yhden vielä. Ahmit kaksi tai kolme samaan putkeen. Kunnes se tapahtuu: Hups. Koko sarja katsottu. Entäs nyt?

Minulle näitä sarjoja ovat olleet Hakekaa kätilö!, GIRLS ja nyt uusimpana The Bold Type, jota katsoin Yle Areenasta ensimmäisen tuotantokauden jaksot parissa päivässä. Viimeksi mainitusta on onneksi tulossa seuraava tuotantokausi jo tässä kuussa! En malta odottaa. Mutta siis: se tunne.

Hakekaa kätilö! Kuva: BBC

Kun binge päättyy seinään, valtaa jäätävä tyhjyys. Kun on monta päivää, ellei viikkoja, viettänyt aikaa rakkaiden henkilöhahmojen parissa ja yhtäkkiä ei pääsekään heidän seuraansa. Mitä Hannahille kuuluu? Entä Trixie ja hänen alkoholiongelmansa? Ei kai Jane ihan oikeasti aio lähteä unelmatyöpaikastaan, jossa ovat myös hänen parhaat kaverinsa, eli siis koko elämä?

Mikäli lempisarjasta ei enää tehdä uusia jaksoja, se on melkein kuin pieni kuolema (leikisti tietenkin). Tunne on vähän kuin erotessa: tulee hetkiä, jolloin ei muista kaiken olevan ohitse ja ajattelet tekeväsi jotakin sen tietyn ihmisen kanssa. Tv-sarjan kohdalla ajattelet katsovasi jakson, palaavasi hetkeksi 1960-luvun Lontooseen tai 2010-luvun New Yorkiin. Samassa muistat kylmän todellisuuden: uusia jaksoja ei enää ole. Argh, en ehkä kestä!

GIRLS. Kuva: HBO

Ja ne vieroitusoireet. Hamuilet puhelinta tai padia, mikä onkaan ollut päämediasi, eli addiktiovälineesi. Ilman laitetta kädessäsi tunnet itsesi typeräksi. Käyt turhaan tarkistamassa, olitko sittenkin missanut yhden tuotantokauden. Hermostuttaa, jopa vähän kiukuttaa, ettei enää pääse tutulle todellisuuspakomatkalle.

Ajattelet sarjaa ja henkilöhahmoja usein. Sinulla on aidosti ikävä heitä, kuin he olisivat oikeita ihmisiä. Luet netistä sarjaan liittyvää triviaa ja näyttelijöiden haastatteluja. Se yksikin jakso, jossa Hannahilla oli lyhyt, mutta kiihkeä suhde kuuman lääkärin kanssa aiheutti pienen somemyrskyn. Jotkut olivat sitä mieltä, ettei Hannahin näköiselle, plussakokoiselle naiselle voisi ikinä käydä sellaista flaksia. Hah! Rohkenen olla eri mieltä, julistat sormi pystyssä omalla kotisohvallasi.

The Bold Type. Kuva: Freeform

Viikkojen kuluessa alat pikkuhiljaa tottua elämään lempisarjan jälkeen. Et enää ensimmäisenä mieti sitä, kun sinulla on hetki luppoaikaa. Alat jopa nauttia uudesta vapaudestasi. Tiedät, että on muitakin sarjoja. Et vain ole vielä ihan valmis sitoutumiseen, joten et selaile Netflixin ehdotuksia tositarkoituksella.

Kunnes se päivä taas koittaa, ja huomaat olevasi koukussa.

 

Loading Likes...

Write A Comment