Jos pitäisi jollekin selittää, miten elämä on erilaista lasten kanssa vastaisin ehkä näin: työn määrä. Siis silloin kun et käy töissä, olet luultavasti lapsesi seurassa ja sehän tietää lisää töitä. Kotona harvemmin tulee sellaista hetkeä (paitsi kun lapsi nukkuu), jolloin voi vain rennosti istahtaa sohvalle kahvikupin kanssa.

Tietenkin jos sattuu olemaan ihminen, jolla on loputtomasti energiaa, jatkuva höösääminen ja puuhastelu ei rasita. Olen kyllä kuullut tällaisista ihmisistä. Eräs hyvä ystäväni kertoi siivoavansa pikkasen koko ajan (olen ehkä hieman traumatisoitunut tästä tiedosta edelleen, koska olen siitä maininnut jo aiemmin). Minä en ole sellainen.

Nyt jo psykologit jenkkilässä ovat sitä mieltä, että äitien kannattaisi tehdä välillä niin sanottu mom-cation, eli mutsimatka (vai mutsihatka??).  Asiantuntijat kertovat, että äitiys on stressaavaa (no shit sherlock). Toki asiantuntijat ovat oikeassa, sillä heidän mukaansa mutsimatka hyödyttää koko perhettä.

Tässä vaan itseäni varten venyttelen. Kuva: Avrielle Suleiman

“Tulin takaisin ja olin parempi äiti ja vaimo. Kärsivällisempi. Opin arvostamaan sitä mitä minulla on, kun sain pienen breikin siitä kaikesta”, sanoo eräskin kahden lapsen äiti.

Asiantuntijoiden mukaan äitien pitäisi ottaa hatkat ainakin kahdeksi päiväksi parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Turha tässä on potea mom guiltia, siitä saa kärsiä lähdit tai et. Parasta on tietenkin minibreikki ulkomailla, mutta jo paikkakunnan vaihdos saattaa riittää irroittamaan kotikuvioista. Itse lisäisin tähän vielä pienen ohjeen: älä soita kotiin.

Kuka nyt ei haluaisi olla parempi äiti?

Loading Likes...

2 Comments

  1. Jee, minä tein tämän viime viikonloppuna, enkä soittanut kotiin!

    • Wunderbara Reply

      Jee. Eikö ollutki parasta? Mutsimatkat, määmatkat, mitä näitä nyt on…

Write A Comment