Tämä on rehellinen kertomus siitä, kuinka meillä asuu pieni sika. Joku perheenjäsenistämme (krhm nimiä emme mainitse) nimittäin tykkää asua sikolätissä. Ajattelin tässä nyt julkisesti paljastaa totuuden, ja ehkä saada vertaistukea toisilta vanhemmilta. Mikäli omassa kodissasi on kaikki viimeisen päälle tip top, tai niin kuin eräskin ystäväni sanoi: “siisteystaso aina vähintään 10-“, niin et ehkä ole tarkoittamani henkilö. Huom! Kuvat eivät sovellu herkimmille.

Ovi on hyvä pitää kiinni.

Lapset sotkee ja useinkaan eivät tykkää siivota jälkiään. Että sikäli tämän ei pitäisi ketään järkyttää. Olen kyllä kuullut yksilöistä, jotka rakastavat siisteyttä, OMA-ALOITTEISESTI korjaavat aina leikin jäljet ja muutenkin pitävät huolta omista tavaroistaan. Eipä ole meinän huusholliin sellaista siunaantunut.

Erikoisen tilanteesta tekee sen, että meillä käy siivooja. Miten sitten viikko toisensa jälkeen tämän nimeltämainitsemattoman 10-vuotiaan huone voi näyttää tältä? Tai muu asunto, kyllähän sekin välillä näyttää siltä, kuin olisimme päästäneet villin sonnilauman rymyämään kämpän läpi. Mutta palataan siis tähän yhteen huoneeseen.

Minua ei ole siunattu sellaisilla kodinhengettären lahjoilla, joiden innoittamana jaksaisin ylläpitää kodissamme 10- siisteystasoa. Siivous ylipäätään on mielestäni elämänhukkaa. Toki osaan arvostaa siistiä kotia ja tunnen kuinka seesteinen ympäristö rauhoittaa mieltä.

Siivojaa olemme käyttäneet aina siitä lähtien kun toinen lapsemme syntyi. Alkuun oli tarkoitus helpottaa vastasyntyneen tuomaa kaoottista lapsiperhe-elämää, mutta tykästyimme palveluun niin, että se sai jäädä. Varsinkaan kun kumpikaan meistä ei mielellään vapaa-aikaansa käytä imurin varressa, ulkopuolinen apu on tervetullutta.

Siellä vaan jotain Pets-videoita tehdään pöydän alla. “Ihan hyvin tässä mahtuu”

Kerran viikossa kahden tunnin perussiivous sisältää imuroinnin, suihku- ja wc-tilojen pesun, pölyjen pyyhkimisen, keittiön siivouksen sekä lattioiden kosteapyyhinnän. Siihen ei sisälly tavaroiden järjestelyä tai lelujen keräämistä. Siksi yritänkin yleensä ennen siivojan tuloa raivata kaiken irtonaisen tieltä, jotta varsinaisiin hommiin on helpompi tarttua. Toki joskus siivooja joutuu myös leluja keräämään.

Mistä tätä pikkukamaa oikeen riittää??

Tämä huone on kuitenkin meidän murheenkryynimme. Olen joinakin viikkoina laittanut siivojalle viestin, että huonetta ei tarvitse siivota. Eihän siinä olisi mitään järkeä, kun huoneessa näyttää tältä. Siivooja vain nostaa kaiken irtaimen tavaran pöydälle, jotta pääsee imuiroimaan lattian. Se ei mielestäni ole siivouksen pointti.

Olen myös satunnaisesti itse siivonnut huoneen ennen siivoojan tuloa. Tämä on big mistake, koska huoneen omistaja ei osaa tätä palvelua arvostaa eikä kyllä varmasti opi itse huolehtimaan kamoistaan. Tähän kohtaan täytyy todeta, että opettaminen ja motivointi on tietenkin meidän vanhempien homma, mutta kun minä en vaan jaksa. En jaksa ensin muistutella läksyistä, motkottaa tukan harjauksesta (oma murheensa rastatukka sekin), patistaa suihkuun ja hampainen harjaukseen ja sitten vielä nalkuttaa huoneen siivouksesta. Meillä on kyllä käytössä kuukausiraha, jonka yhtenä ehtona on oman huoneen siivous. Toistaiseksi se ei ole toiminut kummoisenakaan kannustimena. Ehkä siksi, että emme ole kriteeristöä hirveän tiukasti noudattaneet. Jos nyt ensi kuussa yrität vähän enemmän.

Ei ihme, että läksyt tehdään jossain lattian kulmassa, kun pöytä näyttää tältä.

Jos siis sinulla on jotain pommin varmoja keinoja (tarrat eivät tämän ikäiseen tehoa), otan mielelläni kaikki vinkit vastaan. Ja jos sinulla on vastaavanlaisia kokemuksia, pistä tulemaan. Kuva ois kiva.

 

Loading Likes...

2 Comments

    • Wunderbara Reply

      Teilläkö? Pitääkin joskus tulla yllätysvisiitille ???
      Se on muuten hauskaa tää avautuminen: yhtäkkiä löytää kohtalotovereita.

Write A Comment