Kun reissaamista rakastava ihminen saa lapsen, juolahtaa helposti mieleen, miten käy iloisen matkailun. Toki tuore perheenlisä mullistaa elämän melkein miltä tahansa kantilta katsottuna. Moni ajattelee, ettei lapsen tarvitse muuttaa elämäntyyliä vaan reissuja tehdään edelleen samaan tapaan kuin ennenkin – lapsi mukana.

Rutinoitunut vanhempi nauraa rätkättää näille kuvitelmille. Lapsi muuttaa kaiken. Huolettomat aikuisten lomat vaihtuvat pakettimatkoihin rantakohteisiin, all-inclusive tyyliin tietenkin. Eikä siinä mitään: lasten kanssa lomaillaan lasten tyylillä.

Jos et usko, kokeile huviksesi matkustaa tyylikkäälle lomalle Ranskan Rivieralle puolitoistavuotiaan kanssa. Been there, done that. Nevö ögen. 

Kotona tai reissussa lasten kanssa – aina sama sotku.

Mutta ei hätää. Onneksi reissuja voi edelleen tehdä ihan omaan, aikuisten tyyliin. Sikäli mikäli et pelkää jättää lapsia vaikka viikonlopuksi isovanhemmille tai muulle luottoakuiselle, kannattaa seuraava romanttinen pikku getaway varata nyt heti! Ja nyt kerron miksi.

  1. Aikuinen tarvitsee omaa aikaa.

No kidding! Koska olet satojen kilometrien päässä kotoa, et vahingossakaan sorru tekemään mitään hiton kotitöitä tai muitakaan ”hyödyllisiä” puhteita. Voit keskittyä ollennaiseen – eli itseesi ja sun tarpeisiin. Jos tekee mieli ottaa päikkärit aamupalan jälkeen, sä otat päikkärit.

  1. Parisuhde tarvitsee häiriötöntä aikaa. 

No niin, myönnä pois. Eihän sitä arjessa jaksa kaiken hässäkän keskellä aina panostaa romantiikkaan. Siinä tapauksessa, että satut olemaan kumppanisi kanssa kaksin reissussa, kannattaa silloin ottaa hyöty irti laiskoista aamuista (if ya know what I mean…)

  1. Voi keskittyä matkalla itseäsi kiinnostaviin asioihin. 

Let’s face it, lapsia ei todellakaan kiinnosta vaellella rättiliikkeissä katsomassa ihania lomatuliaisia, tuijotella Mona Lisaa (kuka?) Louvressa tai istua tuntikausia hämyisessä ravintolassa, kun äiti lipittää viiniä. Mutta jos sua kiinnostaa, omalla lomalla saat tehdä just sitä mikä itteäs huvittaa. Jee.

  1. Saa kerrankin nukkua hyvin ja syödä rauhassa. 

Jo pelkästään tämä luulisi olevan riittävä perustelu.

  1. Ikävöit kerrankin lapsia, mikä on ihana fiilis.

Niin ihania kuin ne onkin, ah niin tavallisia. Kaikkea osaa arvostaa matkan päästä.

Luin joskus kirjan Kuinka kasvattaa bébé ja opin, että ranskalaisille on ihan tavallista jättää vuoden ikäinen vauva isovanhemmille hoitoon, kun vanhemmat lähtevät viikon kuhertelulomalle. Ihan näin radikaaliin eroon noin pienen kanssa en ryhtyisi, mutta onnistuu ne lyhyemmätkin pyrähdykset.

Olemme reissanneet mieheni kanssa lyhyillä kaupunkilomilla Euroopassa ja kerran pidemmällä, viiden päivän reissulla New Yorkissa. Aina ei tarvitse edes lähteä ulkomaille asti: hotelliloma kotimaassa nostattaa sekin kummasti romantillia fiiliksiä.

Kokonainen lapsivapaa yö hotellissa. Pimahdin onnesta.

Toissa syksynä tein parhaan ystäväni kanssa pitkän viikonlopureissun Kööpenhaminaan. Kolmeen päivään mahtui shoppailua, syömistä ja juomista, nähtävyyksien katsomista. Mutta mikä tärkeintä: olimme kumpikin kerrankin niin kaukana perheistämme, että saatoimme puhua, puhua ja nauraa niin paljon, että vatsaan sattui. Sovimme, että siitä tulee ehdottomasti tapa. Uutta reissua suunnitellaan jo.

Keksitkö vielä enemmän pointteja, joita en tullut ajatelleeksi?

-Pauliina

 

 

 

 

Loading Likes...

Write A Comment